Bouwense noodgedwongen aan de kant in Valkenswaard!

Wat de inleiding tot een feestje kon worden is voorlopig anders uitgedraaid voor onze Crosshelmen.nl rijder uit Gouda. De altijd goedlachse, fietsende Mack was vol vertrouwen naar het Eurocircuit afgezakt. Toen alles op zijn plaats stond ging Mack met zijn vrienden nog wat fietsend plezier maken. Tijdens dit fietsen is Mack ten val gekomen.

De KTM rijder voelde gelijk hevige pijnscheuten in zijn beide polsen. Bij de camper aangekomen zagen beide ouders gelijk dat het niet om zomaar een banale val ging. Mack had enorm veel pijn, en er werd besloten om een bezoek aan het ziekenhuis te brengen. Na de nodige onderzoeken konden de dokters vaststellen dat er sprake was van een zware blessure.

Racedag, en Mack laat de moed niet zakken en wil proberen te rijden en punten te scoren voor het Nederlands Kampioenschap. Beide polsen verstevigd met tape wil Mack de trainingen aanvatten. Aan de camper beseft Mack eenmaal in vol ornaat dat hij té weinig bewegingsruimte heeft om de start te nemen. Toch stapt hij volledig uitgedost naar het gesloten rennerspark. Mack checkt alles nog eens na maar kan amper het koppelingshendel in knijpen zoveel pijn heeft hij. Tranen wellen op in zijn crossbril. Vader en moeder Bouwense merken dat het echt niet gaat en beslissen om Mack niet zal starten, en deze dag als toeschouwers zal bijwonen. Knap dat ondanks de hevig pijn hij wilde proberen de start te nemen.
Het is een erg zwaar verdict voor onze leider in de tussenstand. Maar hij beseft ook erg goed dat het er nu eenmaal bij hoort in een mechanische sport.

Mack staat nog steeds 112 punten in het voordeel op de naaste achtervolger. En moet dus nog niet in paniek raken. Een weekje rust kan wonderen doen! Zondag zal Mack, indien er verder geen complicaties optreden, de start nemen in Sint Isidorushoeve.

Tekst: Geert Gelaude / Foto: Sven Hergaarden