Heldhaftige prestatie in Sint Isidorushoeve

Mack die vorige week tijdens het fietsen met zijn maatjes beide polsen bezeerde en daardoor noodgedwongen niet van start kon gaan op het NK in Valkenswaard, had in de aanloop naar de volgende wedstrijd een bezoekje gebracht aan de befaamde dokter van Norel.

Hij onderzocht de Crosshelmen.nl rijder nogmaals (Mack had vorige week zaterdag ook al een ziekenhuis opgezocht voor een check-up). Hij kon inderdaad vaststellen dat Mack een flink smak had gemaakt maar gaf de rijder toch groen licht om het te proberen.

Wie ook maar een halve ja geeft aan Mack weet reeds dat hij startklaar is. Dus was Mack zoals verwacht in Sint Isidorushoeve aanwezig om zijn puntenverlies te beperken.

Over de twee reeksen kunnen we erg kort zijn. Mack reed rond met heel veel pijn, maar op safe en werd uiteindelijk 30ste in de eerste manche en 29ste in de tweede reeks. Dat ene puntje zou misschien wel genoeg kunnen zijn om later dit jaar toch als kampioen gekroond te kunnen worden waren de woorden van hemzelf.

Mack staat na deze wedstrijd nog steeds aan de leiding in de tussenstand met maar liefst 15 manche overwinningen, hij ziet echter de tweede man wel naderen tot op 50 punten.

Toch lovenswaardig hoe deze kleine man zoveel wil heeft om te slagen in zijn opzet daarom alleen al is hij dit jaar de morele kampioen!

Tekst: Geert Gelaude / Foto: Sven Hergaarden