Mack Bouwense blijft incasseren, maar toont weerbaarheid!

Dat de Crosshelmen.nl rijder zich de titel niet zomaar van zijn boterham laat nemen hadden we wel verwacht. Maar dat Mack zoveel kan incasseren hadden zelfs de ouders niet verwacht. Ondanks de zware blessure heeft de KTM rijder toch maar weer de start genomen in het NK te Alphen.
Of je nu fan bent of niet velen zien in dat het bij de kleine man uit Gouda om heel veel passie gaat als het over crossen gaat!
Mack had een bemoedigende training achter de rug, en nam naar ieders verbazing de kopstart in de eerste heat.
De Crosshelmen.nl rijder kon bijna een halve reeks deze positie handhaven. Maar ook de kleine duivel in hem heeft wel eens last van de druk die hij zichzelf oplegt!
Hoe dan ook Mack komt door die druk 3x ten val maar kan als zevende mooi de eerste reeks afronden.
In de tweede manche neemt Mack geen goede start en wil zich te snel naar de kop van het wedstrijdgebeuren werken. Op deze kleine en smalle baan is dit niet zo eenvoudig.
Mack lag in positie veertien bij de start toen er een andere rijder moest uitwijken en zo tegen Mack aan botste.
Hierdoor verloor onze KTM rijder zijn grip en viel. Mack was snel terug op de been en wou te gretig zijn weg vervolgen waardoor hij nogmaals viel!
Naast hem lagen nog tal van andere rijders die zo snel mogelijk hun weg wilden vervolgen.
Bij de finish heeft Mack opnieuw punten moeten inleveren, maar hij staat nog steeds aan de leiding in de tussenstand.
Weliswaar met luttele 3 punten in de bonus maar hij heeft die alvast binnen! Mack zit vooral emotioneel met de blessure, lichamelijk is alles onder controle.
Deze week gaat hij samen met zijn trainer extra werken opdat hij in Veendam terug kan gaan voor het volle pond.

Vergeet niet dat Mack dit seizoen al 15 Manchezege’s  heeft behaald en zich dus met recht en rede aan de kop van de tussenstand mag scharen.
Veendam komt eraan en daar zal veel duidelijk worden, maar gezien de inzet en mentaliteit lijkt het een haalbare kaart voor Mack om de titel alsnog veilig te stellen

Tekst: Geert Gelaude / Foto: Sven Hergaarden