Mack Bouwense heeft het geluk tegen!

Mack moest iets doen wilde hij de titel veilig stellen in Veendam en hij heeft er erg hard voor geknokt ook, zoveel is wel duidelijk.
Mack neemt resoluut de kopstart en lijkt af te stevenen op een nieuwe manche zege. Maar met nog een viertal ronden te rijden komt de Crosshelmen.nl rijder samen met de tweede man gelijk de bocht in.
Mack Bouwense kan geen kant op en moet wel kort afsteken om een aanrijding met de andere rijder te vermijden. Doordat hij zo kort moet afsteken komt hij uit balans en valt. De toen op drie rijdende man kan Mack ook voorbij gaan en hierdoor valt de Crosshelmen.nl rijder terug naar de derde plek die hij ook weet te behouden tot op de finish.

In de tweede manche neemt Mack opnieuw kopstart en werkt zich los van de achtervolgers. Na een viertal ronden komt Mack zijn voorwiel keihard uit een spoor geschoten waardoor hij de KTM moet lossen. Mack valt maar kan de schade enigszins beperken en vervolgd de race op plaats drie. Iets later kan hij doorstoten naar de tweede plek. Tot enkele ronden voor afvlaggen het geluk zich weer eens tegen Mack lijkt te keren. Hij stuurt zijn KTM loeihard de bocht in, bij het uitkomen zwiept het achterwiel gevaarlijk uit! Mack word voorover van de motor geworpen en is even van de kaart. Maar de kleine man is van geen kleintje vervaard en zet de achtervolging in. Hij kan alsnog 10de binnenkomen maar heeft last. Bij nader inzien aan de bus komt de blessure die hij bij de val opliep tot uiting. Broek aan flarden , bovenbenen zijn beiden dik en gezwollen, en is het vel op vele plekken weg.

Mack behaalde wel het podium en staat nu 25 punten achter de nieuwe leider. Met aankomende zondag de finale kan het nog alle kanten op. Maar Mack zal alle geluk aan zijn kant moeten hebben wil hij met de titel huiswaarts rijden.

Tekst: Geert Gelaude / Foto: Sven Hergaarden