Mack Bouwense Nederlands kampioen 85cc kleine wielen!

Dat Mack Bouwense, na het fietsongeval in Valkenswaard zijn voorsprong in de voorlopige tussenstand als sneeuw voor de zon zag wegsmelten en zelfs met een achterstand kwam te staan viel de kleine man uit Gouda erg zwaar.

Maar de Crosshelmen.nl rijder knokte voor elk puntje die hem restte. In Veendam vorig weekend zag je al dat Mack bijna op zijn vertrouwde niveau aan het rijden was. Afgelopen weekend tijdens de finale moest hij dus een achterstand van maar liefst 25 punten achterstand ombuigen wou hij alsnog kampioen worden.

Op een zware baan in Boekel kwam Mack al na één ronde in de eerste manche als leider uit het bos. Dit keer maakte hij er een solorit van, sterker nog hij kwam terug tot op amper 7 punten van de leider in de tussenstand. Reekszege 16 van het seizoen was een feit, en Mack had laten zien dat hij de titel niet zomaar uit handen gaf.

In de beslissende race van het kampioenschap waren alle ogen dan ook gericht op beide leiders. Het was Mack Bouwense die de eerste doortocht voor zijn rekening nam. Maar een ronde later moest Mack toch eventjes gas terug nemen en zat hij lekker op de tweede plek. Iets verder misrekende de KTM rijder zich en maakte een kleine slipper, waardoor hij op een 4de plaats de wedstrijd kon hervatten. Mack had via het pitboard doorgekregen dat hij veilig zat voor de titel en legde geen extra druk meer op zijn eigen schouders en kwam als 5de over start en finish. Huilend en vol emotie kwam de kersverse kampioen over de finish gerold. In het dagklassement werd Mack 2de maar veel belangrijker is dat de titel binnen is.

Bij deze willen Mack en ouders de volgende mensen bedanken, dankzij hun steun is dit mogelijk gemaakt:
Crosshelmen.nl !!
Mack MX Racing
Racebenzine.nl
Moto Air
VDZ MX Service & Designs
Patrick Filter Service
jewebmaster.nl
Dootall
Bruggeman Motoren
Total Jongeneel
Tri Sport Pharma
MX Infected
Geert Gelaude, MX-Scouting
Luc Wright, MXnieuws

Mack stond er op dat hij zelf ook even een bedankwoordje kon richten aan;
‘Mijn lieve zus en allerbeste maatje Jacky Bouwense, je was en bent er altijd voor mij, begrijpt en houd van me, ik ook van jou!
Mijn ouders, die keihard werken zodat ik mijn passie kan uitvoeren, altijd achter mij staan en van mij houden om wie ik ben.
Carlo Hulsen voor de trainingen, begeleiding en liefde voor de sport.
Noel Saris RD Tuning voor de supermotor (!) en tips.
George Strik voor de selectietrainingen.
Ascagne van de Laar die al jaren in mij geloofd, no matter what.
Sven Hergaarden voor het vierkant achter mij staan, foto’s en grafisch design.
“Wonderdokter” Willem Verbruggen en DR. Norel voor de betrokkenheid tijdens mijn blessure!

En natuurlijk alle trouwe Supporters!’

Filmpjes van en over het kampioenschap zijn terug te vinden onder ‘beeld‘.

Tekst: Geert Gelaude / Foto’s: Sven Hergaarden