Zeven EK punten voor Mack Bouwense in Honda Europees Kampioenschap 150 in Teutschenthal

De Crosshelmen.nl-rijder Mack Bouwense heeft in de derde wedstrijd om het Honda Europees Kampioenschap 150 in het Duitse Teutschenthal zeven EK punten weten te scoren. In de eerste manche kwam hij na een slechte start hard naar voren maar helaas kwam hij ruim in de top tien rijdend ten val en werd helemaal teruggeslagen naar een laatste plaats. Mack zette dapper de achtervolging in en wist zich met goede rondetijden nog helemaal terug te knokken naar een 22ste plaats. In de tweede manche kwam hij opnieuw sterk voor de dag. Echter op een achtste plaats rijdend kwam hij ten val waardoor er verschillende plaatsen verloren gingen. In het resterende deel van de wedstrijd wist hij nog weer een aantal plaatsen terug te pakken en kwam moegestreden op een veertiende plaats over de finish.

Nadat Mack nog even lekker had kunnen trainen op de Heli Honda CRF150 reisde hij met een goed gevoel af naar Duitsland voor de derde wedstrijd van het kampioenschap. Het circuit van Teutschenthal is een mooie baan met veel hoogteverschillen en mooie springschansen. Genoeg uitdaging voor Mack om er een mooi weekend van te maken.

Mack had in de eerste manche geen ideale startplaats maar slaagde er toch in om een hele goede start te pakken en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Ondanks dat het rijden lekker ging moest hij in de eerste ronde een aantal plaatsen prijsgeven en viel terug naar een achtste plaats. Helaas kwam de crosshelmen.nl-rijder niet veel later ten val op een glad gedeelte van het circuit. Hierbij was de motor op zijn kop komen te liggen. Mack had veel moeite om de motor weer de juiste richting in te krijgen maar gelukkig lukte dit na wat hulp van een Youthstream official. Vanaf een laatste plaats begon hij aan een inhaalrace. Door te knokken voor alles wat hij waard was, wist hij toch nog helemaal terug te komen naar een 22ste plaats. Zijn rondetijden waren goed voor een top tien plaats maar helaas kwam Mack in deze manche niet tot scoren.

Ook in de tweede manche kwam hij niet goed weg bij de start maar had al snel het juiste ritme in handen en werkte zich op naar een achtste plaats. Hij was sneller dan de zevende man en reed rondetijden van 1.58. Hiermee had hij het verschil ten opzichte van de kopman weten te verkleinen naar anderhalve seconde per ronde. Mack gaf alles wat hij in zich had en sprong op verschillende bulten erg ver, dit onder luidt gejuich van het in grote getale aanwezige publiek. Echter aan het achterwiel rijdend van de zevende man, sloeg met nog drie ronden te gaan zijn achterwiel weg op een knip waardoor hij van de motor werd geworpen. Hierbij gingen verschillende plaatsen verloren en pas op een zeventiende plaats kon hij zijn weg vervolgen. Na de valpartij herstelde hij zich goed en wist zich in het resterende deel van de wedstrijd toch nog terug te knokken naar een veertiende plaats.

In het dagklassement legde de rijder uit Gouda beslag op een twintigste plaats en ook in de tussenstand om het Honda Europees Kampioenschap 150 bezet hij de twintigste plaats. In het weekend van 25 en 26 juli gaat het kampioenschap verder op het circuit van Loket in Tsjechie.

Foto’s: Wendy Bouwense en Serias Worlds Mx en zijn hier te bekijken.