Mack Bouwense scoort top tien plaats in het NK 85cc in St. Isidorushoeve

Crosshelmen.nl-rijder Mack Bouwense is in het Nederlands Kampioenschap 85cc in St. Isidorushoeve een manche in de top tien geeindigd. De rijder uit Gouda pakte in de eerste manche kopstart en deed goed mee in de top tien om uiteindelijk als negende over de finish te komen. In de tweede manche was zijn start een stuk minder goed maar ook toen kwam hij goed terug naar een twaalfde plaats. Helaas moest hij toen zijn bril afgooien waardoor het tempo door het beperkte zicht naar beneden ging en hij genoegen moest nemen met een zestiende plaats.

In de eerste manche vertrok Mack als een speer bij de start en dook als leider de eerste bocht in. Het rijden ging lekker en ondanks dat hij in de eerste ronde twee plaatsen prijs moest geven kon hij het tempo goed volgen. Mack stuurde zijn KTM machine netjes over de knippen en deed goed mee in de top tien, wat hem uiteindelijk een mooie negende plaats opleverde.

Voor de start van de tweede manche moest Mack voor een andere startpositie kiezen, die net iets minder gunstig was. Ditmaal kwam de Crosshelmen.nl-rijder op een zestiende plaats door de eerste bocht en begon aan een inhaalrace. Hij begon aan een inhaalrace maar ondanks dat hij sneller was, had hij het moeilijk om plaatsen te vinden waar hij de rijders voor hem kon passeren. Door te blijven knokken als een leeuw kwam hij gedurende de wedstrijd aan op een twaalfde plaats. Helaas werd zijn opmars onderbroken toen hij zijn bril af moest zetten. Zijn zicht werd minder en het tempo ging naar beneden. Mack verloor hierdoor een aantal posities en moest genoegen nemen met een zestiende plaats.

Met een 9-16 in de manches eindigde hij op een twaalfde plaats in het dagklassement. Nu de motor verlaagd is en de vering optimaal voor elkaar is, komt hij eindelijk weer terug op zijn oude niveau. De komende weken zal hij gaan trainen op de Heli Honda CRF150 om zich voor te bereiden op de derde wedstrijd om het Honda Europees Kampioenschap 150 dat op 20 en 21 juni wordt verreden in het Duitse Teutschenthal.