Mack Bouwense verkozen tot Sporttalent van het jaar

Crosshelmen.nl rijder en Nederlands Kampioen 85cc kleine wielen, Mack Bouwense, is in Gouda verkozen tot Sporttalent van het Jaar. Mack was genomineerd samen met atleten die aan taekwondo en rolstoelschermen doen. Vlak voordat het verlossende woord kwam,  was de spanning groot in de zaal. Mack was enorm blij toen zijn naam door de microfoon werd rond geroepen als Sporttalent van het Jaar in Gouda. Er volgde een enorm applaus voor Mack, die niet alleen blij was voor zichzelf maar ook besefte hij dat dit goed is voor de motorcross want het is natuurlijk fantastisch dat een motorcrosser sporttalent van het jaar wordt.

Ondanks dat Mack niet 100 procent fit en erg vermoeid was, wilde Mack de volgende dag toch deelnemen aan de Openbekercross in Heerde. Het ging goed want hij wist in beide manches kopstart te pakken en kwam in de eerste manche op een nette derde plaats over de finish.

In de tweede manche reed Mack lang op een tweede plaats totdat hij een foutje maakte waarbij hij net niet ten val kwam. Wel gingen hierbij verschillende plaatsen verloren waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde plaats.

Met een derde en een zesde plaats in de manches eindigde de Crosshelmen.nl rijder op een vijfde plaats in het dagklassement. Hier was Mack tevreden mee en hij gaat dan ook met vertrouwen verder in de voorbereiding op de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen.

Dit kampioenschap gaat op zondag 1 maart van start in Heerde.

Foto’s van het Sporttalent gala kun je hier vinden en de foto’s van de Openbekercross in Heerde staan hier.