Rechtstreekse kwalificatie voor Mack Bouwense in EMX125 in Valkenswaard

Mack Bouwense van Lakerveld Racing is er in de eerste wedstrijd om het EMX125 kampioenschap in Valkenswaard in geslaagd om zich rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd. Ook in de manches liet hij geregeld zien dat het met zijn snelheid goed zat maar door valpartijen finishte hij buiten de punten.

Het weekend begon op zaterdag zeer positief voor Mack. In het sterke deelnemersveld wist hij zich in de zware omstandigheden als vijftiende in zijn groep te kwalificeren voor de wedstrijd. Opdat moment was het circuit al aardig kapot gereden. Daarnaast was het extreem koud met regen dat afgewisseld werd door sneeuw.

In de eerste manche pakte Mack een redelijke start maar in de top 20 rijdend kwam hij ten val. Na de valpartij kon hij de aansluiting niet meer terug vinden en finishte op een achtentwintigste plaats.

Ook in de tweede manche pakte Mack een redelijk goede start en reed zich met een goed ritme de top 15 binnen. Lang hield hij stand totdat hij in het heetst van de strijd betrokken raakte bij een valpartij. Snel sprong hij terug op zijn Yamaha maar omdat hij daarna nog twee keer ten val kwam, zat er niet meer in dan een vierendertigste plaats.

Al met al een moeilijke EK voor Mack, wat begon met een prachtige trainingstijd. Zijn tijden in de manches waren er ook, deze waren lang zo slecht niet maar helaas maakte Mack teveel mee waardoor de resultaten uitbleven. Mack blijft hier aan werken.

Namens Mack een enorm dankjewel aan monteur Sjoerd Goossens!

Foto’s: Danny Relouw en John Oostvogels

Klik hier voor meer foto’s: