Mack Bouwense wint het NK 85cc in Varsseveld en loopt verder uit in de tussenstand

Mack Bouwense van MX4MX heeft het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Varsseveld weten te winnen. De rijder uit Gouda won op overtuigende wijze de eerste manche. In de tweede manche ging de door Vrooam ondersteunde rijder opnieuw het gevecht aan om de zege maar nam op een gegeven moment geen grote risico’s meer en nam genoegen met een tweede plaats. Dit was voldoende om de dagzege te pakken!

Met een voorsprong van twee punten begon Mack aan de wedstrijd in Varsseveld. Nadat hij een weekend eerder de EMX150 klasse had gewonnen tijdens de Grand Prix van Assen, was er daarna geen tijd meer geweest om op de 85cc machine te trainen voor Varsseveld. In de training had hij het dan ook moeilijk om in zijn ritme te komen waardoor hij niet verder kwam dan een twaalfde tijd. Wel reed Mack zoveel mogelijk ronden om het gevoel op de 2-takt machine weer terug te krijgen.

Ondanks dat de training niet lekker was verlopen, begon hij uiterst gemotiveerd aan de eerste manche. Hij pakte een hele goede start en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. Gelijk ging hij in de aanval en wist na twee bochten de leiding in de wedstrijd over te nemen. Met een strak tempo controleerde hij de wedstrijd en kwam als winnaar over de finish.

Ook in de tweede manche pakte de door goggle-shop.com gesponsorde rijder een goede start en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. Hoewel Mack sneller was dan de kopman kon hij hem niet passeren. Dit zorgde ervoor dat er een spannend gevecht ontstond. Omdat de kopman er alles aan deed om Mack achter zich te houden, wist de derde man het gat te dichten en die wist beide rijders te passeren. Niet veel later wist ook Mack hem te passeren en stootte door naar een tweede plaats. Vervolgens begon hij in te lopen op de kopman maar ook aan een tweede plaats had hij al voldoende voor de eindzege. Hij nam geen grote risico’s meer en wist de manche op een tweede plaats af te sluiten.

In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap 85cc heeft de door Liberties Gouda ondersteunde rijder goede zaken gedaan en staat nu 17 punten voor op de tweede man.

Op dit moment staan er nog twee wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap op het programma: Delfzijl en Den Dungen.

Foto’s: Luc Wright en Sven Hergaarden

Video:
Mack Bouwense Dutch Championship 85cc Varsseveld