Mack Bouwense doet goede zaken in het NK 85cc in Delfzijl ondanks flinke tegenslag

Mack Bouwense van MX4MX heeft onder hele moeilijke omstandigheden toch goed weten te scoren tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc in Delfzijl. De rijder uit Gouda reed een sterke eerste manche waarin hij als winnaar over de finish kwam. Na de manche werd zijn moeder aangereden en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Mack moest toen nog de tweede manche rijden en besloot om geen grote risico’s te nemen. Hij finishte uiteindelijk als vijfde en is ondanks deze tegenslag toch nog flink uitgelopen op de tweede man.

In de eerste manche reed de door Vrooam Lubricants gesponsorde rijder een sterke wedstrijd. Hij pakte een goede start en stormde vanaf een derde plaats naar voren. Binnen enkele ronden nam hij de koppositie in handen. Door strakke rondetijden te blijven rijden, gaf hij de concurrentie geen kans waardoor hij de eerste manche winnend af wist te sluiten.

Na de finish kreeg het team een tegenslag voor de kiezen want omdat een rijder de controle over de motor verloor, werd de moeder van Mack naast de baan aangereden. Ze kreeg het motorblok hard tegen de zijkant van haar gezicht aan en het voorwiel van de motor raakte op hoge snelheid haar schouder. De situatie zag er ernstig uit omdat er veel bloed was. Omdat haar bloedwaarden niet goed waren en ze geen lucht meer kreeg, werd besloten om haar onmiddellijk per ambulance naar het UMC in Groningen te vervoeren.

Ondertussen moest Mack zijn tweede manche rijden. De baan lag er verraderlijk bij en er gebeurde die dag nogal eens wat. Omdat Mack met zijn hoofd bij zijn moeder was, besloot hij om geen risico’s te nemen. Hij pakte een redelijke start en kon op een zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een constant tempo wist hij gedurende de wedstrijd twee rijders te passeren en finishte op een vijfde plaats.

Met een 1-5 in de manches eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement. Mack begon aan de wedstrijd met een voorsprong van 17 punten en is erin geslaagd om er 14 uit te lopen. Met een voorsprong van 31 punten op de tweede man kan Mack aanstaande zondag aan de laatste wedstrijd in Den Dungen beginnen.

Foto: RGP PHOTO – Ron van der Bij