Mack Bouwense laat goede dingen zien op NK 85cc in Heerde

Crosshelmen.nl-rijder Mack Bouwense heeft in de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc in Heerde goede dingen laten zien. Het circuit van Heerde was loodzwaar en aangezien Mack nog vrij klein is voor de motor was dit toch wel een nadeel. Ondanks dit wilde Mack er het beste van maken. Hij liet een goede snelheid zien maar kwam helaas ook een paar keer ten val waardoor hij genoegen moest nemen met een zeventiende en een zesentwintigste plaats in de manches!

De eerste manche begon met een hele goede start voor Mack. Hij stuurde zijn goed geprepareerde KTM machine op een derde plaats door de eerste bocht maar helaas kon hij niet lang van zijn goede start genieten omdat hij ten val kwam. Dit kostte hem verschillende plaatsen en op een dertiende plaats kon hij zijn weg vervolgen. Knokkend voor alles wat hij waard was, wist hij zich al vrij snel op te werken naar een elfde plaats maar kwam toen helaas weer ten val en kwam hierbij onder de motor te liggen. Gelukkig werd de motor snel van hem afgehaald maar wel had hij hierbij natuurlijk opnieuw kostbare tijd en plaatsen verloren. Ondanks deze twee tegenslagen wist hij er toch nog een zeventiende plaats uit te slepen in de eerste manche.

In de tweede manche was het circuit ondertussen lood en loodzwaar geworden. Net als in de eerste manche pakte Mack een hele goede start en kwam door op een zesde plaats. Hij kon het hoge tempo goed volgen en hij had een goed ritme in handen. Echter na een aantal ronden kwam zijn achterwiel in een diepe knip omhoog en dit had tot gevolg dat Mack van zijn motor werd gelanceerd. Omdat de rijder achter hem dit te laat zag, raakte hij Mack hard tegen zijn helm. Gelukkig kon hij zijn weg nog wel vervolgen maar was hierdoor wel helemaal teruggevallen naar een 32ste plaats. Het was in het resterende deel van de wedstrijd moeilijk om nog terug in het juiste ritme te komen maar Mack wist toch nog zes rijders te passeren en werd op een zesentwintigste plaats afgevlagd.

In het dagklassement eindigde de rijder uit Gouda op een eenentwintigste plaats. Aanstaande zaterdag staat de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Boekel.

Klik hier voor de foto’s.

Foto: Sven Hergaarden