Mack Bouwense pakt podiumplaats in supercross Goes

Mack Bouwense is seizoen 2016 begonnen met een podiumplaats tijdens de internationale supercross in Goes. Ondanks het feit dat de crosser uit Gouda nooit supercross rijdt, leerde hij snel en wist hij zijn KTM machine met een 4-3 in de manches naar de derde podiumplaats te sturen.

Op voorhand had Mack besloten om het hele weekend geen onnodige risico’s te nemen. Ook is hij nog wat aan het wennen aan de 85cc 2-takt machine, aangezien hij in 2015 het hele jaar op een Honda CRF150 heeft gereden. Door zijn ijzeren wil, kreeg hij gedurende het weekend een steeds beter ritme en dit zorgde ervoor dat hij met de snelste rijders van zijn klasse mee kon rijden.

In de eerste manche op zaterdag vertrok Mack als een raket bij de start en sprong als leider het wasbord in. Geconcentreerd stuurde hij zijn machine over het circuit en wist de koppositie ronde na ronde in handen te houden. Echter in het heetst van de strijd kwam hij aan het einde van het wasbord ten val. Mack viel hierbij met zijn bovenbeen op de voetsteun en dit deed hem flink pijn. Daarnaast bezeerde hij hierbij ook zijn pols maar wist de manche toch nog als vierde af te sluiten en hield hiermee zijn podiumkansen in leven.

Door de valpartij kwam Mack niet helemaal fit aan de start in de tweede manche maar was hij vastbesloten om er het beste van te maken. Na een aantal ronden had hij geen last meer van zijn bovenbeen maar wel speelde zijn pols hem veel parten. Op zijn tanden bijtend zette hij zijn weg voort en werd uiteindelijk op een hele mooie derde plaats geklasseerd.

Met een 4-3 in de manches eindigde Mack op een derde plaats in het dagklassement. In de komende weken zal de crosser uit Gouda zijn voorbereiding op het buitenseizoen verder zetten.

Foto: Henk van de Haar

Meer foto's zijn hier te vinden.