Mack Bouwense wint voor eigen publiek de EMX150 klasse op TT circuit Assen

Mack Bouwense uit Gouda heeft de laatste wedstrijd om het Honda Europees Kampioenschap 150 in Assen weten te winnen.

Ondanks een fout waarbij zijn motor gedraaid op het circuit kwam te staan, wist hij sterk terug te komen en wist de eerste manche winnend af te sluiten. In de tweede manche kwam hij tot twee keer toe ten val maar had een derde plaats nodig om de wedstrijd winnend af te kunnen sluiten. Mack gooide heel zijn hart in de strijd en vocht zich terug naar een derde positie en pakte hiermee de dagzege voor eigen publiek.

Mack kwam als wildcardrijder aan de start. Omdat de wedstrijd in eigen land werd verreden, was hij er opgebrand om te winnen. Vol enthousiasme ging hij in de eerste manche van start en stuurde de Honda CRF150 als eerste door de eerste bocht. Geconcentreerd ging hij over het circuit maar moest op een gegeven moment wel de koppositie afstaan aan de leider in de tussenstand. Mack volgde hem op de voet totdat hij een fout maakte in de waves. Hierbij kwam zijn motor helemaal gedraaid op het circuit te staan. Na deze fout herstelde hij zich goed en begon in te lopen op de kopman. Toen deze een fout maakte, wist Mack hiervan te profiteren en nam de leiding over. Toen de tweede man uitviel met mechanische pech, kon Mack onbedreigd naar de zege rijden en sloot de manche winnend af.

Op zondagochtend werd de tweede manche verreden. De omstandigheden waren heel anders omdat het veel had geregend. Op het modderige circuit kwam de rijder uit Gouda tot twee keer toe ten val. Voor de eerste valpartij reed hij op een tweede plaats en na de valpartij moest hij vanaf een vierde plaats terug naar voren zien te komen. Mack moest derde worden om de eindzege veilig te stellen. Net toen hij de derde plaats in handen had genomen, viel hij weer en zakte terug naar een zesde plaats. Met nog een aantal ronden te gaan, werd alles op alles gezet en wist Mack zich nog terug te vechten naar een derde plaats.

Met een 1-3 in de manches slaagde hij erin om de dagzege te pakken in Assen en stond apetrots op het podium. ‘’Ik wil mijn anonieme sponsor bedanken die het heeft mogelijk gemaakt dat ik hier van start kon gaan. Daarnaast ook alle Nederlandse fans op de tribune en thuis. Het was geweldig hoe jullie als een eenheid achter mij stonden en van je lieten horen’’, vertelde een blije Mack Bouwense na afloop van de wedstrijd.

Aankomende zondag komt Mack aan de start in het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Varsseveld.