Mack Bouwense scoort zeven punten in EMX150 Kampioenschap in Engeland

Crosshelmen.nl-rijder Mack Bouwense uit Gouda heeft in de tweede wedstrijd om het Honda 150 Europees Kampioenschap in het Britse Matterley Basin zeven punten weten te scoren. Deze punten wist Mack te scoren in de eerste manche toen hij als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat hij een verre dubbelsprong niet sprong, verloor hij hier in iedere ronde tijd en dit kostte hem plaatsen. Toch wist hij er een veertiende plaats uit te slepen. In de tweede manche kwam hij ruim in de top tien rijdend ten val en viel ver terug. Tijdens zijn inhaalrace werkte hij zich terug op tot in de punten totdat hij opnieuw ten val kwam en niet verder kwam dan een vierentwintigste plaats.

Het circuit van Matterley Basin is erg ruim met veel hoogteverschillen en verre sprongen. Mack had het in de training goed naar zijn zin op de baan. Lang stond hij op een zevende tijd maar gedurende de sessie wisten verschillende andere rijders hun tijd nog te verbeteren waardoor Mack de training uiteindelijk afsloot op een veertiende tijd.

Mack bereidde zich met vertrouwen voor op de eerste manche. Toen het starthek viel vertrok de Honda CRF150 als een speer bij de start en als leider dook hij de eerste bocht in. Helaas sprong Mack een verre dubbelsprong niet waardoor hij iedere ronde plaatsen verloor. In de rest van de ronde maakte hij dan weer tijd goed maar wanneer men weer bij de dubbelsprong aan kwam, ging Mack van het gas af waardoor hij de gewonnen tijd weer verloor. Toch probeerde hij de schade zoveel mogelijk te beperken en knokte voor alles wat hij waard was. Dit resulteerde in een veertiende plaats waarmee hij zeven punten scoorde.

Gebrand op een beter resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Net als op zaterdag reageerde Mack goed bij het vallen van het starthek en slaagde er opnieuw in om als leider aan de wedstrijd te beginnen. In deze manche sprong hij de dubbelsprong wel en wist zich in de beginfase goed staande te houden op een zevende a achtste plaats. Helaas gooide een kleine valpartij roet in het eten. Omdat de motor ongelukkig lag, kostte het hem veel tijd en moeite voordat hij zijn weg weer kon vervolgen. Vanaf een 31ste plaats moest hij terug naar voren zien te komen. Hij knokte zich terug naar een twintigste plaats en kreeg de aansluiting met een groepje van rijders. Toen hij een rijder voor hem wilde passeren, moest hij van lijn wisselen. Hier was het modderig en dit had opnieuw een valpartij tot gevolg. Met nog twee ronden te gaan, had hij niet veel tijd meer om zich nog te verbeteren waardoor hij genoegen moest nemen met een vierentwintigste plaats.

In het dagklassement eindigde Mack op een negentiende plaats en in de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij na de wedstrijd in Engeland de achttiende plaats. Op 20 en 21 juni gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Foto’s zijn hier en een filmpje is hier te vinden.