Mack Bouwense maakt overstap naar grote wielen met podiumplaats

Kersvers Nederlands kampioen 85cc in de kleine wielen Mack Bouwense had zich geen betere start bij de “grote jongens” kunnen voorstellen!

Afgelopen weekend had Mack zich ingeschreven voor de 2uurs cross in het Zeeuwse Axel. Mack en Axel hebben reeds jaren een speciale band, en telkens liet de Crosshelmen.nl rijder hier zien dat hij bulkt van het talent. Dit was afgelopen weekend niet anders.

De 2uurs cross is een traditie bij de RES Axel en ze kunnen steeds rekenen op een mooie bezetting, en dito namen. Mack had zich ingeschreven met de bedoeling om te wennen aan de grote wielen van zijn KTM. Slechts één enkele training had de kleine man er op zitten maar toch blaakt hij van zelfvertrouwen op zaterdag. Mack draait mooi zijn rondjes maar voor één van de drie teamleden uit het Mack MX Racing team is het al over en out voor de wedstrijd kan beginnen. Derhalve moet Mack het met zijn andere teamgenoot Danny van Hoof opnemen tegen nog 14 andere teams. Waaronder enkele grote namen, maar Mack blijft rustig zoals altijd en zal zijn eigen wedstrijd rijden.

Mack zal als tweede rijder starten, en zal zo als afgesproken onderling dus ook langer rijden dan wanneer je met 3 rijders in het team zit.
Beide teamleden zitten gelijk in een goed ritme en laten zien dat ze de zware baan waarderen. Mack van zijn kant geniet volop van de grote wielen, en kan strakke mooie lijnen rijden waardoor ze dan ook snelle rondetijden laten optekenen. Na de eerste wissels van alle teams bezet Mack met zijn teamgenoot de derde plaats en die staan ze de gehele wedstrijd niet meer af.
Heel mooie prestatie als je bedenkt dat ze met 2 rijders de volle 2 uur hebben volbracht met amper rust er tussen.

Geslaagde generale repetitie voor Mack kan je wel stellen op de grote wielen. Nu zal de winterperiode worden benut om nog meer meters te maken op de grote wielen om volgend seizoen de start te nemen in het ONK en EK.

Tekst: Geert Gelaude / Foto: Henk van de Haar