Mack Bouwense, hoe diep kan je gaan?

Afgelopen weekend was er niet alleen het ONK in Oldebroek maar ook het NK bij de jeugdrijders stond er op het programma. Mack kwam er als leider in de tussenstand aan de start bij de 85cc kleine wielen en liet er zien dat die rode nummerplaat niet onverdiend op de KTM prijkt!

De kleine, goedlachse inwoner uit Gouda liet het in die eerste reeks niet aan het hart komen en nam de holeshot. Mack behield de gehele wedstrijd zijn eigen tempo, liet hem zelfs in de laatste rondes niet gek maken toen de op 2 rijdende man nog in het wiel kwam. De Crosshelmen.nl rijder trok het gashendel opnieuw wat verder open, zo kwam hij met een kleine voorsprong als eerste over de finish. Bij aankomst hadden de mensen van de organiserende club, vrijwilligers klaarstaan met de nodige verfrissing voor alle rijders. Het mag ook wel eens worden vermeld met hoeveel passie de club dit weekend actief was!

Mack had last van de hitte en was best wel diep gegaan en voelde zich niet top! Maar niet gezeurd er moest nog een manche worden afgewerkt.

De tweede en beslissende reeks van de dag komt Mack als tweede uit de eerste bocht. De KTM rijder laat er niet veel gras over groeien en wil gelijk doorstoten naar de leiding. Bij het overnemen van die leidersplaats komt hij in de volgende bocht in de wal terecht en hapt het voorwiel teveel zand en Mack komt ten val. De op twee rijdende piloot knalt op de motor van Mack en zit klem tussen spatbord en voorwiel. De KTM lag ondersteboven en het nam dan ook de nodige tijd in beslag voor de Crosshelmen.nl rijder zijn motor terug recht had en de wedstrijd kon vervolgen. Mack vervolgde rond de 28ste plek de wedstrijd, toen hij voorbij start en finish kwam zat hij al terug op plaats 21. Toch wist iedereen dat het niet makkelijk zou worden om hier nog podium te rijden in deze warmte. Zoals we hem al eerder hebben zien doen ging de kleine man op dit elan verder en wist nog als zesde over de finish te rijden! Maar toen ging het grondig mis met junior Bouwense hij kreeg de nodige verfrissingen maar ging languit liggen en sperde de ogen heel wijd en zegde tegen moeder Wendy dat hij erg veel pijn had op de borst. Even was er paniek bij vrienden en familie van Mack omdat de mensen van de EHBO niet gelijk de baan konden oversteken om te zien wat er met de leider in de tussenstand aan de hand was. Mack werd voor nader onderzoek meegenomen naar de ziekenboeg en daar stelden de artsen vast dat onze kleine KTM rijder “veel te diep was gegaan in deze reeks”. Hij had een hartslag van om en bij de 150 en in deze hitte is dit niet goed voor hem. Na wat zorgen en de nodige info van de dokter kon Mack op eigen benen naar de camper terug om zich op te maken voor het podium, alwaar hij alsnog 2de van de dag werd.

Mack dus met slechts 1 luttel puntje van de eerste plaats, om die felbevochten dagoverwinning in de wacht te slepen, in Oldebroek. In de tussenstand bij het NK doet Mack een gouden zaak, hij vergroot de voorsprong met 4 eenheden en staat nu 55 punten los. Tevens heeft hij vandaag zijn 9de manche zege geboekt van het seizoen.

Tekst: Geert Gelaude / Foto: Luc Wright