Mack Bouwense zegeviert in het Spaans Kampioenschap in Albaida

Mack Bouwense heeft de laatste wedstrijd om het Spaans Kampioenschap 150cc in Albaida gewonnen. De rijder uit Gouda finishte in de eerste manche als tweede maar was niet helemaal tevreden over het resultaat. Voor de tweede manche begon het te regenen waardoor het circuit er spiegelglad in kwam te liggen. Mack kon profiteren van een fout van de kopman en nam de leiding over. Tot twee keer toe kwam hij bijna ten val maar Mack hield de motor onder controle en wist de manche winnend af te sluiten.

Het circuit van Albaida bestond uit veel afdalingen, opstappen, afstappen, dubbels en waves. Een zeer indrukwekkende baan met een betonharde ondergrond. In de training nam hij zijn tijd om aan de baan te wennen. Als enige reed hij op een compleet standaard motor.

Ondanks dat hij op een standaard motor reed, was zijn snelheid goed en wist hij in de eerste manche op zaterdag tweede te worden in de 150 klasse en met de 85cc klasse samen, kwam hij op een achtste plaats over de finish. Mack was tevreden over zijn rijden maar wel vond hij dat het resultaat beter had gemoeten.

Op zondagochtend begon het te regenen. Hierdoor werd het circuit spiegelglad. Na een matige start kwam hij goed terug naar voren. Op een vijfde plaats rijdend, kwam de leider in de 150 klasse ten val. Mack kon de koppositie in deze klasse overnemen en wist dat wanneer hij niet zou vallen, hij de eindzege zou pakken. Tot twee keer toe kwam hij bijna ten val maar wist gelukkig op de motor te blijven zitten. Geconcentreerd stuurde hij de Honda CRF150 naar de finish en kwam als winnaar van zijn klasse over de finish.

Met een 2-1 in de manches won Mack het dagklassement van het 150 Spaans Kampioenschap. In totaal met de 85cc rijders erbij, eindigde de rijder uit Gouda op een zevende plaats in het dagklassement.