Mack Bouwense op het podium in het Spaans Kampioenschap

Mack Bouwense is in het Spaans Kampioenschap in Talavera de la Reina op het podium geeindigd in de 150 klasse. De rijder uit Gouda wist in beide manches op een tweede plaats over de finish te komen. In de tweede manche vocht hij lang met de uiteindelijke winnaar maar moest hem toen ze tussen de achterblijvers kwamen laten gaan en kwam tevreden op een tweede plaats over de finish.

In deze wedstrijden rijden de 85cc en 150cc klasse samen. Op het Grand Prix circuit van Talavera de la Reina had Mack het op zaterdag al snel naar zijn zin. Hij had een goed ritme op de baan en ook zijn snelheid was goed. Dit liet hij in de tijdtraining zien want na een aantal snelle ronden werd deze sessie afgesloten op een zesde plaats. Omdat de vijfde man straftijd had gekregen, schoof Mack een positie op in het klassement waardoor hij in beide manches als vijfde op mocht rijden naar het starthek.

De eerste manche werd al op zaterdag verreden. Mack reageerde goed toen het starthek viel en dook als vierde de eerste bocht in. Het rijden ging heel erg lekker ondanks dat hij de enige rijder was die op een compleet standaard motor reed. In de warme temperaturen die rond de dertig graden lagen, wist Mack zijn goede start om te zetten in een knappe vierde plaats waarvan hij de tweede 150-rijder was.

Mack had op de eerste dag veel bijgeleerd en liet dit in de warm up op zondagochtend gelijk zien. Hij reed namelijk een tijd waarmee hij slechts anderhalve seconde langzamer was dan de snelste 150-rijder en een vijfde tijd neerzette. Op zaterdag was het verschil nog vier seconden en dit gaf Mack natuurlijk veel vertrouwen voor de tweede manche.

Geconcentreerd stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Ook ditmaal zat hij er heel goed bij na de start en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Aan het achterwiel van de eerste 150-rijder kwam hij langs start/finish. Op dat moment reden ze op een derde en vierde plaats. Ronde na ronde gingen ze wiel aan wiel over het circuit. Door een foutje vielen ze terug naar een vierde en vijfde plaats. De Spaanse toeschouwers genoten met volle teugen maar het gevecht werd beslist toen de 150-rijder voor hem veel risico’s nam bij het voorbij springen van achterblijvers. Mack besloot om dit risico niet te nemen en kwam op een vijfde plaats over de finish waarvan hij de tweede 150-rijder was.

Met tweemaal een tweede plaats in de 150 klasse eindigde Mack heel netjes op een tweede plaats in het dagklassement.